tag:blogger.com,1999:blog-7698516737808929492023-11-15T06:51:16.491-08:00Bucataria Portocalie-Retete de tiparitbucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-84094631126191298432010-02-23T01:23:00.000-08:002010-02-23T01:23:26.112-08:00Prajitura Desteaptareteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•9 oua<br />
•250 gr zahar<br />
•1 pachet unt<br />
•9 linguri faina<br />
•1 l lapte<br />
•zahar vanilat<br />
<br />
PREPARARE:<br />
Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul luam de pe foc si lasam la racit.<br />
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat.<br />
Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte cu unt si zahar (atentie, sa fie racita), amestecam usor cu un tel, adaugam albusurile batute spuma putin cate putin si treptat cele 9 linguri de faina.<br />
Punem compozitia intr-o tava de marime medie, pe care o ungem cu putin unt. Dam la cuptor pentru 1 ora la foc mic.<br />
O taiem rece, optional o pudram cu zahar.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-69494733558870526282010-02-23T01:21:00.000-08:002010-02-23T01:21:24.851-08:00Fasole verde cu puireteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•un pui taiat bucati<br />
•2 cutii mari fasole verde pastai<br />
•2 cepe mari<br />
•2 linguri bulion<br />
•sare, piper boabe<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
Punem puiul la fiert, dupa ce il spumam adaugam o ceapa taiata bucati mari. Fasolea verde o lasam la scurs de zeama din conserva, taiam marunt ceapa ramasa.<br />
Punem putin ulei intr-o cratita, cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se rumeneasca. Cand devine aurie adaugam cele 2 linguri de bulion si amestecam bine.<br />
Adaugam fasolea verde, zeama in care a fiert puiul (cat sa acopere putin fasolea) si carnea fiarta de pui.<br />
Condimentam cu sare, piper si lasam la fiert cam 15-20 min.<br />
<br />
Eu mai fac si un sos cu faina pe care il adaug la sfarsit ca sa se ingroase zeama. Sosul il facem separat din 2, 3 linguri faina, amestecate cu un polonic de zeama din cratita, pe care il adaugam apoi peste fasole si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. <br />
Puteti adauga la sfarsit marar, eu am vrut fara verdeturi de data aceasta.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-85935662629701593432010-02-23T01:18:00.000-08:002010-02-23T01:18:21.730-08:00Guguluf cu ciocolatareteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•200 gr unt<br />
•250 gr zahar<br />
•250 ml lapte<br />
•4 oua<br />
•500 gr faina<br />
•zahar vanilat<br />
•3, 4 linguri cacao<br />
•1 lingurita praf de copt<br />
•100 gr ciocolata<br />
•nuca macinata pentru decor<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.<br />
<br />
Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.<br />
<br />
Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.<br />
<br />
Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.<br />
<br />
Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom.<br />
<br />
Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.<br />
Eu am facut si o tava cu briose cu restul de aluat.<br />
Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat.<br />
Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-24147696025414724242010-02-11T13:17:00.000-08:002010-02-11T13:17:34.468-08:00Moelleux au Chocolatreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•300 gr ciocolata amaruie<br />
•50 ml lapte<br />
•6 oua la temperatura camerei<br />
•200 gr zahar<br />
•150 gr unt topit si racit<br />
•1 lingurita rom, una de vanilie<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
<br />
Ungem formele cu unt si aprindem cuptorul. Punem ciocolata cu putin lapte la topit pe foc sau la cuptorul cu microunde.<br />
<br />
<br />
Intr-un vas batem bine 2 oua si 4 galbenusuri cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam esentele, ciocolata topita (si racita) putin cate putin, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Acum putem adauga si untul putin cate putin.<br />
<br />
<br />
Batem spuma albusurile (nu foarte tare) si le incorporam cu grija in compozitia de ciocolata, folosind o lingura.<br />
Turnam compozitia in forme (eu am avut 6 forme mici si una mai mare).<br />
<br />
<br />
Le dam la cuptor pentru 20-30 minute. Desertul este gata cand s-a intarit suficient incat sa simtiti o crusta cand il atingeti.<br />
Va creste foarte mult, apoi se retrage putin, va fi crocant la exterior si moale in interior. Daca vrem sa-l scoatem din forme il mai lasam 10 minute, eu am servit asa, am ornat cu ciocolata alba si cu capsuni.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-75545771078419687762010-02-11T13:15:00.000-08:002010-02-11T13:15:57.348-08:00Cordon Bleureteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•2 piepti de pui<br />
•8 felii sunca presata<br />
•8 felii cascaval<br />
•2 oua<br />
•200 gr faina<br />
•200 gr pesemt<br />
•sare, piper, ulei pentru prajit<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
Feliem pieptul de pui si-l batem ca pentru snitele. Condimentam cu sare si piper.<br />
Luam o felie de piept de pui, adaugam o felie de sunca presata, una de cascaval si rulam ajutandu-ne de scobitori (multe in cazul meu, ca de, le-am preparat pentru prima data, asa ca aveti mila de aspectul lor).<br />
<br />
Batem ouale cu 2, 3 linguri de faina, punem restul de faina in alta farfurie si alaturi inca una cu pesmet.<br />
Dam rulourile prin faina, prin compozitia de ou si la final prin pesmet.<br />
<br />
Prajim in uleiul bine incins.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-57450242873095240522010-02-11T13:13:00.000-08:002010-02-11T13:14:15.301-08:00Croque Monsieurreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•8 felii de paine<br />
•8 felii de sunca<br />
•8 felii cascaval<br />
•150 gr cascaval ras<br />
•sos bechamel <br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
Ungem toate feliile de paine cu sos bechamel. Formam un sandwich astfel: luam o felie de paine, adaugam o felie sunca presata, o felie cascaval, iar sunca presata, iar cascaval si deasupra alta felie de paine (cu sosul in exterior). Punem putin cascaval ras deasupra si inca o lingura de sos.<br />
<br />
Tapetam o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 20 min.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-69713526158562582912010-02-11T13:12:00.000-08:002010-02-11T13:12:30.006-08:00Sos Bechamelreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•50 gr unt<br />
•2, 3 linguri faina<br />
•250 ml lapte<br />
•sare, piper nucsoara<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
Topim untul intr-o cratita, adaugam faina treptat si amestecam pana devine faina aurie.<br />
Adaugam treptat si laptele fierbinte, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.<br />
Eu am mutat compozitia in alt vas si am amestecat bine cu telul. M-a ajutat sa scap mult mai repede de toate cocoloasele.<br />
Cand se ingroasa sosul adaugam sare, piper si nucsoara.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-28722236943526558562010-02-09T07:52:00.000-08:002010-02-09T07:52:28.375-08:00Supa crema de nautreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•1 cana naut<br />
•4 morcovi<br />
•1 ceapa<br />
•1 telina<br />
•2 pastarnaci<br />
•1 ardei gras<br />
•3 cartofi<br />
<br />
PREPARARE: <br />
<br />
Nautul l-am tinut cateva ore in apa rece. Apoi l-am pus la fiert cu toate legumele, mai putin cartofii. Cand vedem ca aproape s-au fiert legumele, adaugam cartofii si mai lasam 15-20 min. <br />
Scoatem nautul si legumele intr-un vas mare (eu am aruncat ceapa si ardeiul gras), le pasam si adaugam cate putin din zeama in care au fiert pana ajungem la consistenta unei supe crema. <br />
Servim cu patrunjel!bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-32630712459127611192010-02-09T07:48:00.000-08:002010-02-09T07:48:48.984-08:00Cozonac cu macreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE (pentru 2 cozonaci mai mici): <br />
<br />
• 500gr faina<br />
• 250 ml lapte<br />
• 1 pliculet drojdie uscata<br />
•esenta vanilie, coaja rasa de la 1lamaie<br />
•1 pachet margarina<br />
•150 gr zahar<br />
•4 oua<br />
•400 gr mac<br />
<br />
PREPARARE:<br />
Am pus toate ingredientele in masina de paine, ea le-a framantat si dospit. Important, toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!<br />
Pastram 50 ml lapte, 50 gr zahar pentru compozitia de mac si 1 ou pentru uns.<br />
Intr-o cratita, adaugam macul cu 50 gr zahar si 50 ml de lapte. Dam la fiert, amestecand continuu. Lasam cam 5 min si apoi dam deoparte ca sa se raceasca.<br />
Dupa ce lasam sa creasca, impartim aluatul in doua, ungem cu ulei suprafata de lucru, intindem pe rand aluatul si punem jumatate din compozitia de mac.<br />
<br />
Tapetam tavile cu hartie de copt, punem cozonacii, ungem cu ou, mai lasam 10 min si apoi dam la cuptor (care trebuie sa fie bine incins) pentru 30-40minbucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-4486749375436179502010-02-09T07:47:00.000-08:002010-02-09T07:47:20.622-08:00Varza cu ciolan afumatreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•o varza murata tocata marunt<br />
•1 ciolan afumat<br />
•2 cepe tocate marunt<br />
•cateva jumari (optional)<br />
•100 gr suc rosii<br />
•piper, sare, o foaie mica dafin<br />
<br />
PREPARARE: <br />
Punem ceapa la calit in putin ulei. Luam cat putem din carnea de pe ciolan si o taiem bucati mari. Cand s-a rumenit ceapa, adaugam carnea si jumarile. Acoperim si lasam 10 min. Adaugam apoi varza tocata marunt si acoperim cu apa. Eu de data asta nu am gasit ciolan dezosat asa ca am pus si osul impreuna cu varza. Punem si piperul, foaia de dafin, acoperim si dam la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Aproape de sfarsit cand a scazut si apa, adaugam sucul de rosii si mai lasam la cuptor o jumatate de ora. <br />
<br />
Servim cu mamaliguta si ardei iute!bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-10523430091738522622010-02-09T07:45:00.000-08:002010-02-09T07:45:16.209-08:00Briose cu nutellareteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE (pentru 24 briose): <br />
•4 oua<br />
•250 ml lapte<br />
•500 gr faina<br />
•250 gr zahar<br />
•100 ml ulei<br />
•1 lingurita praf copt<br />
•nutella<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
•Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt. Puteti vedea mai sus consistenta aluatului .<br />
<br />
<br />
•Ungem tava cu ulei (asta daca nu folosim hartiile speciale pentru muffins) si punem compozitia. Adaugam la fiecare briosa cate o lingurita cu nutella.<br />
<br />
<br />
•Dam tava la cuptor (sa fie bine incins) pentru 30min, la foc mic.<br />
<br />
Rezultatul, niste pufosenii cu ciocolata. Super bune!bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-39546829942829636832010-02-02T10:18:00.000-08:002010-02-02T10:18:49.142-08:00Pui cu sos chinezescreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•4 pulpe<br />
•3, 4 cartofi <br />
•un borcan cu sos chinezesc Uncle Ben's<br />
•50 ml ulei masline<br />
•sare, piper, boia<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
<br />
Punem pulpele intr-un vas de yena (de preferat), le condimentam, stropim cu ulei de masline si le acoperim bine cu sos. Deasupra punem cartofii curatati si taiati in jumatate, ii condimentam si pe ei, adaugam restul de ulei de masline si sosul ramas. Acoperim cu capac si dam la cuptor la foc mic pentru aprox. 2 ore.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-5534653439235354472010-02-01T11:04:00.000-08:002010-02-01T11:04:42.962-08:00Tocanita de pipotereteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•o caserola de pipote<br />
•2 morcovi<br />
•3 cepe<br />
•4 rosii<br />
•1 lingura pasta tomate<br />
•50 ml suc rosii<br />
•sare, piper <br />
•patrunjel<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
<br />
•Punem pipotele la fiert si dupa ce le spumam bine adaugam morcovii taiati in jumatate si ceapa taiata solzisori. Cand pipotele sunt aproape fierte adaugam si rosiile taiate bucati. <br />
•Mai lasam 20 min, scoatem ceapa si o aruncam, apoi mutam compozitia intr-o tava sau vas de yena, adaugam pasta de tomate, sucul de rosii, sare, piper si dam la cuptor pentru 1 ora. <br />
•Eu nu am folosit toata zeama in care au fiert pipotele, am preferat sa pun mai mult suc de rosii in momentul in care le-am bagat la cuptor.<br />
<br />
Servim cu mamaliguta!bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-15356145025524685542010-01-30T13:48:00.000-08:002010-01-30T13:48:32.796-08:00Orez salbatic cu legumereteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•250 gr orez<br />
•50 ml ulei masline<br />
•mix de legume congelate <br />
•sare, piper<br />
<br />
PREPARARE:<br />
•Fierbem orezul aprox 20 min. <br />
•Punem intr-o cratita uleiul de masline si adaugam legumele congelate. Noi am avut un mix de morcovi, brocoli, porumb si ardei gras. Cand sunt aproape gata legumele adaugam orezul fiert si scurs bine de apa. Condimentam si lasam cam 10 min sa se intrepatrunda bine toate aromele.<br />
<br />
<br />
•Servim cu multa pofta!bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-40965300395656802272010-01-29T23:19:00.000-08:002010-01-29T23:19:11.908-08:00Briose cu rodie si sirop de portocalereteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE (pentru 24 briose):<br />
<br />
•4 oua<br />
•250ml lapte<br />
•500 gr faina<br />
•250 gr zahar<br />
•100 ml ulei<br />
•30 ml sirop de portocale (sau coaja de la o portocala)<br />
•0 lingurita praf de copt<br />
•1 rodie<br />
<br />
<br />
PREPARARE:<br />
•Scoatem samburii pretiosi de la rodie (da, si eu am stropit toata bucataria!)<br />
•Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, siropul de portocale, faina amestecata cu praful de copt. Puteti vedea mai jos consistenta aluatului.<br />
Ungem cu ulei tava pentru briose (asta daca nu folosim hartiute speciale) si punem compozitia in tava. Nu umpleti formele de tot pentru ca vor mai creste la copt. Presaram samburii de rodie si dam tava in cuptorul bine incins in prealabil, pentru 30 min, la foc mic (fara a deschide usa cuptorului).<br />
Sunt foarte bune, usor acrisoare de la rodie, parfumate de la siropul de portocale!bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-56545806180513639022010-01-28T23:20:00.000-08:002010-01-28T23:20:46.402-08:00Budinca de paste cu branzareteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•250-300 gr paste<br />
•3 oua<br />
•500 gr branza de vaci<br />
•100 gr zahar <br />
•zahar vanilat<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
•Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.<br />
•Intr-un caston amestecam branza de vaci, ouale, zaharul si zaharul vanilat.<br />
•Scurgem pastele de apa si le amestecam cu compozitia de branza.<br />
•Ungem o tava mica cu unt sau ulei si le bagam in cuptor la foc mic pentru 30-40 min.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-50361033989779524742010-01-25T23:49:00.000-08:002010-01-25T23:49:39.093-08:00Ciorba de pui a la grecreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•1 pui<br />
•4 morcovi<br />
•1 telina mica<br />
•3 pastarnaci<br />
•1 ceapa<br />
•un ardei gras rosu, unul verde<br />
•3 oua<br />
•450 gr smantana<br />
•2 lamai<br />
•patrunjel<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
•Punem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele pe care le lasam intregi sau le taiem bucati mari. <br />
<br />
•Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul le pasam. Le adaugam apoi in ciorba. Este prima data cand am pasat legumele si am fost tare incantata de cum a iesit ciorba asa. Mi s-a parut mult mai cremoasa decat de obicei.<br />
<br />
•Scoatem si carnea (verificam sa fie bine fiarta) o dezosam, o taiem cuburi si o punem inapoi in ciorba.<br />
<br />
•Optional, puteti adauga si orez ca sa iasa ciorba mai bogata. Eu prefer fara..<br />
•Batem ouale cu smantana si un varf de sare. Ca sa nu se taie in momentul in care le adaugam in ciorba, punem peste ele cateva polonice cu ciorba fierbinte, amestecam bine si apoi le adaugam in oala cu ciorba.<br />
<br />
•La sfarsit punem zeama de lamaie (puteti incerca doar cu o lamaie si apoi in functie de cat de acra vreti ciorba mai adaugati) si muult patrunjel.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-44784854057610848362010-01-17T12:48:00.000-08:002010-01-17T12:48:01.026-08:00Sos de hreanreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•hrean (2, 3 buc mai mari)<br />
•1 lingurita sare<br />
•50 ml otet de vin alb<br />
•100 ml vin rosu<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
Radem hreanul pe razatoarea mica.<br />
Adaugam peste hreanul ras un pahar mic de apa clocotita si acoperim 10 min<br />
Punem otetul si vinul rosu. Cantitatile de otet si vin le puteti adauga dupa preferinte.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-39212437251713186272010-01-17T12:46:00.000-08:002010-01-17T12:46:27.231-08:00Rasol de porc cu sos de hreanreteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•rasol de porc (3, 4 buc)<br />
•3, 4 cartofi<br />
•sos hrean <br />
•mamaliguta<br />
<br />
PREPARARE:<br />
Fierbem rasolul de porc la foc mic 2,3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Aproape de sfarsit adaugam si 3, 4 cartofi curatati. <br />
Servim cu sos de hrean si mamaliguta.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-14776980023989595262010-01-17T11:54:00.000-08:002010-03-06T02:27:44.671-08:00Cheescake + Brownie = ??reteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
-pentru crema de branza<br />
<br />
•250 gr ricotta<br />
•250 gr mascarpone<br />
•100 gr crema branza (eu am folosit Rama)<br />
•1 ou<br />
•2 linguri zahar<br />
•1 lingura faina<br />
•esenta vanilie<br />
<br />
-pentru brownie<br />
<br />
•200 gr zahar<br />
•300 gr ciocolata <br />
•200 gr unt<br />
•200-250 gr faina<br />
•1 lingurita praf copt<br />
•6 oua<br />
•vf sare, esenta vanilie<br />
<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
<br />
Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.<br />
<br />
Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. <br />
<br />
Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand usor. Dupa ce s-a topit toata ciocolata , luam vasul de pe foc si lasam la racit.<br />
<br />
Separat, mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Ajutandu-ne de un tel incorporam ciocolata topita cu untul si faina amestecata cu praful de copt. Atentie, e posibil sa nu avem nnevoie de toata cantitatea de faina, consistenta aluatului trebuie sa fie ca la pandispan.<br />
<br />
Tapetam o tava cu hartie de copt (am aratat in poza si dimensiunea tavei folosite, in nici un caz nu folositi tava de la cuptor pentru ca este prea mare) si punem compozitia de mai sus.<br />
<br />
Acum e momentul sa folosim si compozitia de branza. Ajutandu-ne de o lingura, punem din loc in loc si crema de branza pana terminam compozitia. Amestecam usor cu o furculita sau cu o scobitoare. Dam la cuptor, la foc mic pentru 40 minbucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-1378164138133296572010-01-15T06:21:00.001-08:002010-01-15T09:04:08.275-08:00Cartofi cu suc de rosiireteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•1 kg cartofi (i-am curatat si taiat cuburi)<br />
•200 ml suc rosii <br />
•100 ml ulei<br />
•4-5 linguri bulion<br />
•usturoi feliat (4, 5 catei)<br />
•sare, piper, boia iute<br />
<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
<br />
•Condimentam cartofii cu sare, piper, boia si-i punem apoi intr-o cratita. Adaugam bulionul, sucul de rosii, uleiul si usturoiul.<br />
•Dam la cuptor la foc mic pentru 1 ora amestecand din cand in cand.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-18730092599268640582010-01-15T06:20:00.000-08:002010-01-15T09:04:42.760-08:00Prajitura cu merereteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
<br />
•1 kg mere (curatate si taiate felii mari)<br />
•100 gr +200 gr zahar<br />
•50 gr unt pentru uns tava<br />
•rom, scortisoara, zahar vanilat<br />
•4 oua<br />
•100 ml ulei<br />
•250 gr faina<br />
•praf copt (2 lingurite)<br />
<br />
PREPARARE:<br />
<br />
•Ungem o tava cu unt, punem merele, scortisoara, romul si presaram 100 gr zahar. Dam tava la cuptor pana se caramelizeaza usor merele.<br />
•Batem ouale cu restul de zahar (200gr), zaharul vanilat, adaugam treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Vedeti mai jos cam cat de groasa trebuie sa fie compozitia.<br />
•Turnam uniform compozitia in tava cu mere si dam in cuptorul incins foarte bine in prealabil aprox. 30 min la foc mic.<br />
•Taiem prajitura dupa ce s-a racit si o asezam pe un platou cu merele deasupra.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-5845537702362167662010-01-15T06:19:00.000-08:002010-01-15T09:04:55.206-08:00Prajitura cu ciocolatareteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•300 gr ciocolata neagra rasa<br />
•3 albusuri<br />
•100 gr zahar<br />
•100 gr caise uscate taiate marunt<br />
•200 gr migdale macinate<br />
•100 gr stafide (le-am inmuiat in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)<br />
•200 gr alune macinate<br />
•50 gr curmale taiate marunt<br />
•rom, vanilie, vf sare<br />
•2 linguri cacao<br />
<br />
<br />
PREPARAPE:<br />
Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.<br />
<br />
Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie. <br />
Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.<br />
<br />
<br />
<br />
O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si apoi adaugam gemul.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-33993538995973219932010-01-15T06:18:00.000-08:002010-01-15T09:05:07.792-08:00Tarta cu fructereteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
INGREDINTE PENTRU DECOR:<br />
<br />
•fructe <br />
•250 ml suc portocale<br />
•1 plic tort gelee transparent<br />
<br />
INGREDIENTE PENTRU BLAT:<br />
<br />
•4 oua<br />
•100 gr faina<br />
•100 gr zahar<br />
•100 gr unr<br />
•30 gr cocos<br />
•praf copt, zahar vanilat<br />
<br />
<br />
INGREDIENTE PENTRU CREMA:<br />
<br />
•1 cutie mascarpone<br />
•1 cutie branza crema (eu am folosit hochland)<br />
•1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr. Oetker<br />
•200 ml lapte<br />
•3 linguri zahar<br />
•zahar vanilinat<br />
<br />
PREPARARE CREMA:<br />
<br />
•Crema de vanilie Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor (mixam bine continutul plicului cu 200 ml lapte).<br />
•Separat mixam mascarponele cu crema de branza si cele 3 linguri de zahar.<br />
•Adaugam si crema de vanilie, mixand pana se omogenizeaza bine toata compozitia.<br />
<br />
<br />
PREPARARE BLAT:<br />
•Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul moale (nu topit!) si treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Chiar daca raman bucatele mici de unt, ele se vor topi la cuptor.<br />
•Turnam aluatul intr-o forma de tarta si dam la cuptor la foc mic.<br />
<br />
ANSAMBLAREA:<br />
<br />
Dupa ce se raceste blatul, adugam crema, fructele si turnam gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-769851673780892949.post-89700149939400901862010-01-15T06:16:00.001-08:002010-01-15T09:05:21.362-08:00Briose cu unt de arahidereteta si fotografii <u> <a href="http://bucatariaportocalie.blogspot.com/">Bucataria Portocalie</a></u><br />
<br />
<br />
INGREDIENTE:<br />
•200 gr faina<br />
•2 lingurite praf de copt<br />
•100 gr ciocolata rasa<br />
•100 gr arahide macinate<br />
•1 ou<br />
•150 gr zahar<br />
•150 gr unt de arahide<br />
•60 ml ulei<br />
•250 ml lapte<br />
<br />
Inainte de a incepe prepararea sa nu uitam sa aprindem cuptorul care trebuie incalzit foarte bine.<br />
<br />
PREPARARE<br />
<br />
<br />
•Radem ciocolata, macinam arahidele si le amestecam cu faina si praful de copt. Pastram un sfert din arahidele macinate pentru a presara briosele la sfarsit.<br />
•Batem oul cu zahar, adaugam uleiul, untul de arahide si laptele. Ingredientele le incorporam pe rand. <br />
•Amestecam cele 2 compozitii (cea de faina peste compozitia cu ou) avand grija sa amestecam usor (nu folosim mixerul, de preferat cu un tel sau o lingura).<br />
•Punem hartiile speciale de muffins in forma de briose, turnam coca si presaram arahidele ramase. Daca nu aveti hartii speciale, aveti grija sa ungeti formele mai intai.<br />
•Dam la cuptor pentru cca 25-30 min, la foc mic.bucatariaportocalie-retetedetiparithttp://www.blogger.com/profile/10237165655274233290noreply@blogger.com