reteta si fotografii Bucataria Portocalie
INGREDIENTE (pentru 24 briose):
•4 oua
•250ml lapte
•500 gr faina
•250 gr zahar
•100 ml ulei
•30 ml sirop de portocale (sau coaja de la o portocala)
•0 lingurita praf de copt
•1 rodie
PREPARARE:
•Scoatem samburii pretiosi de la rodie (da, si eu am stropit toata bucataria!)
•Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, siropul de portocale, faina amestecata cu praful de copt. Puteti vedea mai jos consistenta aluatului.
Ungem cu ulei tava pentru briose (asta daca nu folosim hartiute speciale) si punem compozitia in tava. Nu umpleti formele de tot pentru ca vor mai creste la copt. Presaram samburii de rodie si dam tava in cuptorul bine incins in prealabil, pentru 30 min, la foc mic (fara a deschide usa cuptorului).
Sunt foarte bune, usor acrisoare de la rodie, parfumate de la siropul de portocale!