reteta si fotografii Bucataria Portocalie
INGREDIENTE:
-pentru crema de branza
•250 gr ricotta
•250 gr mascarpone
•100 gr crema branza (eu am folosit Rama)
•1 ou
•2 linguri zahar
•1 lingura faina
•esenta vanilie
-pentru brownie
•200 gr zahar
•300 gr ciocolata
•200 gr unt
•200-250 gr faina
•1 lingurita praf copt
•6 oua
•vf sare, esenta vanilie
PREPARARE:
Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.
Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand usor. Dupa ce s-a topit toata ciocolata , luam vasul de pe foc si lasam la racit.
Separat, mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Ajutandu-ne de un tel incorporam ciocolata topita cu untul si faina amestecata cu praful de copt. Atentie, e posibil sa nu avem nnevoie de toata cantitatea de faina, consistenta aluatului trebuie sa fie ca la pandispan.
Tapetam o tava cu hartie de copt (am aratat in poza si dimensiunea tavei folosite, in nici un caz nu folositi tava de la cuptor pentru ca este prea mare) si punem compozitia de mai sus.
Acum e momentul sa folosim si compozitia de branza. Ajutandu-ne de o lingura, punem din loc in loc si crema de branza pana terminam compozitia. Amestecam usor cu o furculita sau cu o scobitoare. Dam la cuptor, la foc mic pentru 40 min