vineri, 15 ianuarie 2010

Ciorba de perisoare

reteta si fotografii Bucataria Portocalie

INGREDIENTE:
•3 morcovi
•1 ardei gras
•1 ceapa
•2, 3 pastarnaci
•1 telina mica
•suc rosii (aprox 100 ml)
•patrunjel, leustean, sare
•1 ou (optional)
•bors proaspat

Pentru perisoare avem nevoie de:

•1 kg carne tocata porc (sau amestec porc cu vita)
•1 cescuta mica orez
•1 ou
•1 ceapa mica rasa
•4-5 linguri suc rosii
•patrunjel tocat

PREPARARE:

•Tocam marunt ceapa, morcovul, telina, postarnacul si le punem la fiert.
•Pregatim apoi perisoarele astfel: amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa rasa, verdeata, sucul de rosii si oul. Condimentam cu sare si piper.
•Formam perisoarele rotunde si le adaugam in apa unde fierb legumele cand apa este fierbinte (fara sa clocoteasca) avand grija sa nu amestecam imediat in vas pentru ca se vor sfarama.
•Lasam sa fiarba aprox 25 min dupa care adaugam ardeiul gras si sucul de rosii.
•Daca vrem sa fie ciorba mai bogata batem un ou si-l adaugam aproape de sfarsit.
•Cand s-au fiert legumele si perisoarele punem borsul proaspat, mai dam un clocot, presaram verdeata si....gata ciorbita!