reteta si fotografii Bucataria Portocalie
INGREDIENTE:
•1 pui
•4 morcovi
•1 telina mica
•3 pastarnaci
•1 ceapa
•un ardei gras rosu, unul verde
•3 oua
•450 gr smantana
•2 lamai
•patrunjel
PREPARARE:
•Punem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele pe care le lasam intregi sau le taiem bucati mari.
•Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul le pasam. Le adaugam apoi in ciorba. Este prima data cand am pasat legumele si am fost tare incantata de cum a iesit ciorba asa. Mi s-a parut mult mai cremoasa decat de obicei.
•Scoatem si carnea (verificam sa fie bine fiarta) o dezosam, o taiem cuburi si o punem inapoi in ciorba.
•Optional, puteti adauga si orez ca sa iasa ciorba mai bogata. Eu prefer fara..
•Batem ouale cu smantana si un varf de sare. Ca sa nu se taie in momentul in care le adaugam in ciorba, punem peste ele cateva polonice cu ciorba fierbinte, amestecam bine si apoi le adaugam in oala cu ciorba.
•La sfarsit punem zeama de lamaie (puteti incerca doar cu o lamaie si apoi in functie de cat de acra vreti ciorba mai adaugati) si muult patrunjel.