reteta si fotografii Bucataria Portocalie
INGREDIENTE:
•1 kg carne tocata porc sau amestec
•1 kg cartofi
•1 ou
•200 ml suc rosii
•cascaval ras (optional)
•sare, piper usturoi
PREPARARE:
•Inabusim carnea de porc in putin ulei si cand este aproape gata adaugam sucul de rosii. Condimentam cu sare, piper si 2, 3 catei de usturoi. Mai lasam cam 10 min la foc mic. Cand este gata si s-a racit compozitia punem un ou batut.
•Curatam cartofii, ii taiem rondele si-i punem la prajit.
•Intr-un vas de yena dupa ce-l ungem cu ulei punem un start de cartofi, un strat de carne si repetam operatiunea pana ni se termina compozitia, avand grija sa fie ultimul strat de cartofi. Optional punem deasupra cascaval ras. Daca nu folosim cascaval adaugam suc de rosii peste ultimul strat de cartofi.