marți, 23 februarie 2010

Guguluf cu ciocolata

reteta si fotografii Bucataria Portocalie

INGREDIENTE:
•200 gr unt
•250 gr zahar
•250 ml lapte
•4 oua
•500 gr faina
•zahar vanilat
•3, 4 linguri cacao
•1 lingurita praf de copt
•100 gr ciocolata
•nuca macinata pentru decor

PREPARARE:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.

Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.

Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.

Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.
Eu am facut si o tava cu briose cu restul de aluat.
Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat.
Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.