marți, 9 februarie 2010

Varza cu ciolan afumat

reteta si fotografii Bucataria Portocalie

INGREDIENTE:

•o varza murata tocata marunt
•1 ciolan afumat
•2 cepe tocate marunt
•cateva jumari (optional)
•100 gr suc rosii
•piper, sare, o foaie mica dafin

PREPARARE:
Punem ceapa la calit in putin ulei. Luam cat putem din carnea de pe ciolan si o taiem bucati mari. Cand s-a rumenit ceapa, adaugam carnea si jumarile. Acoperim si lasam 10 min. Adaugam apoi varza tocata marunt si acoperim cu apa. Eu de data asta nu am gasit ciolan dezosat asa ca am pus si osul impreuna cu varza. Punem si piperul, foaia de dafin, acoperim si dam la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Aproape de sfarsit cand a scazut si apa, adaugam sucul de rosii si mai lasam la cuptor o jumatate de ora.

Servim cu mamaliguta si ardei iute!