marți, 9 februarie 2010

Cozonac cu mac

reteta si fotografii Bucataria Portocalie

INGREDIENTE (pentru 2 cozonaci mai mici):

• 500gr faina
• 250 ml lapte
• 1 pliculet drojdie uscata
•esenta vanilie, coaja rasa de la 1lamaie
•1 pachet margarina
•150 gr zahar
•4 oua
•400 gr mac

PREPARARE:
Am pus toate ingredientele in masina de paine, ea le-a framantat si dospit. Important, toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!
Pastram 50 ml lapte, 50 gr zahar pentru compozitia de mac si 1 ou pentru uns.
Intr-o cratita, adaugam macul cu 50 gr zahar si 50 ml de lapte. Dam la fiert, amestecand continuu. Lasam cam 5 min si apoi dam deoparte ca sa se raceasca.
Dupa ce lasam sa creasca, impartim aluatul in doua, ungem cu ulei suprafata de lucru, intindem pe rand aluatul si punem jumatate din compozitia de mac.

Tapetam tavile cu hartie de copt, punem cozonacii, ungem cu ou, mai lasam 10 min si apoi dam la cuptor (care trebuie sa fie bine incins) pentru 30-40min