vineri, 15 ianuarie 2010

Briose cu afine

reteta si fotografii Bucataria Portocalie


INGREDIENTE:
•4 oua
•1 plic zahar vanilat (sau 1 lingurita esenta vanilie)
•2 lingurite praf de copt
•250 ml lapte
•100 ml ulei
•100 gr ciocolata rasa
•250 gr zahar
•500 gr faina
•afine (aprox 200 gr)


Incalzim bine cuptorul si punem hartiutele de briose in tava. Cand folosim hartii speciale de muffins nu e necesar sa mai ungem si tava cu ulei.


PREPARARE:

•Intr-un vas amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si ciocolata rasa.
•Batem cu mixerul ouale cu zahar pana se dizolva bine zaharul apoi ajutandu-ne de un tel sau o lingura adaugam uleiul, laptele si esenta de vanilie.
•Incorporam si compozitia cu faina, avand grija sa nu amestecam energic
Punem aluatul in forme fara sa le umplem pentru ca vor mai creste la copt.
Adaugam afinele si dam tava in cuptor pentru aprox 25-30 min fara sa deschidem usa cuptorului in primele 20 min.