vineri, 15 ianuarie 2010

Briose cu unt de arahide

reteta si fotografii Bucataria Portocalie


INGREDIENTE:
•200 gr faina
•2 lingurite praf de copt
•100 gr ciocolata rasa
•100 gr arahide macinate
•1 ou
•150 gr zahar
•150 gr unt de arahide
•60 ml ulei
•250 ml lapte

Inainte de a incepe prepararea sa nu uitam sa aprindem cuptorul care trebuie incalzit foarte bine.

PREPARARE


•Radem ciocolata, macinam arahidele si le amestecam cu faina si praful de copt. Pastram un sfert din arahidele macinate pentru a presara briosele la sfarsit.
•Batem oul cu zahar, adaugam uleiul, untul de arahide si laptele. Ingredientele le incorporam pe rand.
•Amestecam cele 2 compozitii (cea de faina peste compozitia cu ou) avand grija sa amestecam usor (nu folosim mixerul, de preferat cu un tel sau o lingura).
•Punem hartiile speciale de muffins in forma de briose, turnam coca si presaram arahidele ramase. Daca nu aveti hartii speciale, aveti grija sa ungeti formele mai intai.
•Dam la cuptor pentru cca 25-30 min, la foc mic.