vineri, 15 ianuarie 2010

Tarta cu fructe

reteta si fotografii Bucataria Portocalie

INGREDINTE PENTRU DECOR:

•fructe
•250 ml suc portocale
•1 plic tort gelee transparent

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

•4 oua
•100 gr faina
•100 gr zahar
•100 gr unr
•30 gr cocos
•praf copt, zahar vanilat


INGREDIENTE PENTRU CREMA:

•1 cutie mascarpone
•1 cutie branza crema (eu am folosit hochland)
•1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr. Oetker
•200 ml lapte
•3 linguri zahar
•zahar vanilinat

PREPARARE CREMA:

•Crema de vanilie Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor (mixam bine continutul plicului cu 200 ml lapte).
•Separat mixam mascarponele cu crema de branza si cele 3 linguri de zahar.
•Adaugam si crema de vanilie, mixand pana se omogenizeaza bine toata compozitia.


PREPARARE BLAT:
•Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul moale (nu topit!) si treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Chiar daca raman bucatele mici de unt, ele se vor topi la cuptor.
•Turnam aluatul intr-o forma de tarta si dam la cuptor la foc mic.

ANSAMBLAREA:

Dupa ce se raceste blatul, adugam crema, fructele si turnam gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic.