reteta si fotografii Bucataria Portocalie
INGREDIENTE:
•200 gr fasole boabe
•3 morcovi
•1 telina mica
•1 pastarnac
•1 radacina patrunjel
•1 ardei gras rosu
•2 cepe
•100 ml suc rosii
•2 linguri bulion
•500 gr ciolan afumat
•sare, piper boabe, o legatura marar
PREPARARE:
•Fasolea o lasam la inmuiat peste noapte sau o punem la fiert si cand da in clocot o mai lasam 10 min apoi aruncam apa.
•Tocam marunt legumele si le punem la fiert impreuna cu fasolea. Cand sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii.
•Separat calim o ceapa tocata marunt si cand devine aurie punem cele 2 linguri de bulion.
•Ciolanul il fierbem la foc mic si-l taiem apoi bucatele. Il adaugam peste ceapa prajita si lasam la inabusit cam 10 min.
•Peste prajeala punem si fasolea cu legumele si apa in care au fiert amestecand bine. Condimentam cu sare, piper (eu pun piper boabe) si mai lasam 20 min sa fiarba la foc mic.
•La sfarsit presaram mararul tocat marunt.