vineri, 15 ianuarie 2010

Papanasi cu smantana si gem

reteta si fotografii Bucataria Portocalie
sursa de inspiratie: cartea cu retete a lui Horia Virlan


INGREDIENTE (pentru 7-8 papanasi) :

•250 gr branza grasa de vaci
•150 gr faina
•1 ou
•2 linguri gris
•2 linguri zahar
•ulei pentru prajit
•coaja de la o lamaie
•smantana si dulceata (de visine am avut eu) pentru servit
•vf sare
•1 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)


PREPARARE:
•Amestecam branza de vaci, grisul, coaja de lamaie, zaharul, oul, vf de sare, bicarbonatul si faina pana formam un aluat.
•Sfatul meu este sa incorporati faina la sfarsit pentru a vedea exact daca folosim toata cantitatea de faina sau mai adaugam. Aluatul trebuie sa fie moale dar cu consistenta ferma pentru a putea fi modelat.
•Din aluat formam bile si le facem o gaura in mijloc. Lasam aluat si pentru bilele acelea micute pentru a le aseza deasupra papanasilor.

Prajim papanasii in baie de ulei incins (altfel se ard si nu cresc) si-i servim cu smantana si dulceata.