reteta si fotografii Bucataria Portocalie
sursa de inspiratie Maya's World
INGREDIENTE:
•1 pachet fructe padure (congelate am avut eu)
•4 galbenusuri
•1 pachet piscoturi pentru sampanie
•500 ml frisca lichida
•500 ml lapte
•200 gr zahar
•1 cutie mascarpone (250 gr)
•1 cutie branza crema (200 gr)
•compot zmeura pentru insiropat piscoturile sau lapte
•esenta vanilie
•3 linguri faina
PREPARARE:
1.Fructele de padure le dezghetam si le facem piure
2. Mixam mascarponele cu crema de branza si 2 linguri de zahar.
3. Punem laptele la fiert, frecam gabenusurile cu zahar, le adaugam peste lapte, punem faina treptat si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Fierbem pana se ingroasa compozitia. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.
4. Se bate frisca bine, se amesteca cu crema de lapte racita, compozitia de branza si fructele de padure. Se pastreaza frisca pentru decor.
5. Omogenizam bine compozitia
Insiropam usor piscoturile si adaugam un strat de crema, un strat de piscoturi si iar crema pana se termina compozitia. Ornam cu frisca!