vineri, 15 ianuarie 2010

Prajitura cu ciocolata

reteta si fotografii Bucataria Portocalie


INGREDIENTE:
•300 gr ciocolata neagra rasa
•3 albusuri
•100 gr zahar
•100 gr caise uscate taiate marunt
•200 gr migdale macinate
•100 gr stafide (le-am inmuiat in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
•200 gr alune macinate
•50 gr curmale taiate marunt
•rom, vanilie, vf sare
•2 linguri cacao


PREPARAPE:
Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.

Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie.
Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.



O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si apoi adaugam gemul.