vineri, 15 ianuarie 2010

Prajitura cu mere

reteta si fotografii Bucataria Portocalie


INGREDIENTE:

•1 kg mere (curatate si taiate felii mari)
•100 gr +200 gr zahar
•50 gr unt pentru uns tava
•rom, scortisoara, zahar vanilat
•4 oua
•100 ml ulei
•250 gr faina
•praf copt (2 lingurite)

PREPARARE:

•Ungem o tava cu unt, punem merele, scortisoara, romul si presaram 100 gr zahar. Dam tava la cuptor pana se caramelizeaza usor merele.
•Batem ouale cu restul de zahar (200gr), zaharul vanilat, adaugam treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Vedeti mai jos cam cat de groasa trebuie sa fie compozitia.
•Turnam uniform compozitia in tava cu mere si dam in cuptorul incins foarte bine in prealabil aprox. 30 min la foc mic.
•Taiem prajitura dupa ce s-a racit si o asezam pe un platou cu merele deasupra.